PlanB Likens Bitcoin naar een snelgroeiend ‚Land in Cyberspace‘.

  • Investor PlanB heeft een grafiek gepubliceerd met de groei van de Bitcoin-gebruikers in de afgelopen tien jaar.
  • Hij ging verder met speculeren over een Bitcoin-thema cyberland in de toekomst.
  • Anderen wezen erop dat de adoptie van Bitcoin nog steeds een enorme groeimogelijkheid heeft.

Op 7 september heeft de pseudo-anonieme Nederlandse investeerder PlanB (@100 biljoenUSD) een grafiek getweet die de groei van de Bitcoin-gebruikers in de afgelopen tien jaar laat zien, en die het aantal Bitcoin-adressen met meer dan .01 BTC illustreert.

Samen met de grafiek presenteerde PlanB het idee van Bitcoin als eigen ‚cyberland‘. Als dit concept zou worden vermaakt, zou BTC het snelst groeiende land zijn met een bevolking van drie miljoen mensen.

Bekend om zijn gebruik van data en wiskunde om investeringsmodellen te creëren, hebben de grafieken van PlanB veel mensen geïnspireerd om te geloven in de kracht en de energie van Bitcoin. De ‚100 biljoen dollar‘ in het handvat is een knipoog naar het 100 biljoen dollar biljet dat werd uitgegeven tijdens het Zimbabwaanse tijdperk van hyperinflatie.

De tweet van PlanB heeft veel aandacht gekregen. Misschien wel het meest in het bijzonder van Twitter gebruiker @Croesus_BTC, die reageerde met een extra draadje bij de adoptie. De belangrijkste conclusie van deze thread was dat de huidige adoptie nog steeds minuscuul is in vergelijking met het potentieel ervan:

De speculatie van Croesus was gebaseerd op een aantal veronderstellingen:

  1. Bitcoin wordt de favoriete geld/spaar technologie en heeft een totale adresseerbare markt van iedereen met $10k+ vermogen.
  2. Gemaakte gemeenschappen wenden zich ook tot Bitcoin.
  3. Penetratie heeft 10M bereikt – een ruwe schatting van hoeveel mensen er $1.000+ in Bitcoin Code hebben opgeslagen, gebaseerd op 3M adressen met >0.1 BTC.

Croesus gaf ook toe dat hoe lang deze adoptiecurve zou kunnen duren de onmogelijke vraag is. „We accepteren allemaal dat deze transformatie tientallen jaren kan duren. Maar ik moest een ruwe tijdspanne kiezen om deze analyse te doen.“ PlanB was het er van zijn kant mee eens: „Ja, we zijn vroeg. Het is nog steeds [in de] vernieuwersfase, nog niet vroeg geadopteerd.“

Crypto Adoption 2019

Andere respondenten vroegen zich af waar de digitale valuta’s van overheden en centrale banken zouden kunnen passen in het beeld dat geprogrammeerd centralebankgeld, zoals de digitale yuan van China, zou kunnen, en misschien wel worden, ontworpen om de kapitaalstromen te beperken.

Op dit punt was PlanB vastberaden. „Ik wil geen overheidsgeld of geld van de centrale bank, dat naar believen kan worden gedebiteerd en in beslag genomen. Ik wil het niet, niet fysiek of virtueel; ze kunnen hun CBDC houden.“