Europol: Rikollinen toiminta edustaa 1,1% Bitcoinin käytöstä

Europolin raportti on osoittanut, että vain 1,1% Bitcoin käyttö liittyy rikollista toimintaa, joka on 94,5% vähennys vuodesta 2013 alkaen valtava muutos johtuu syntymistä Bitcoin Superstar kauppaa vuosina jälkeen, mutta se ei ole kaikki hyviä uutisia – raportissa todetaan myös, että yksityisyyden suojakolikot, lompakot ja muu siihen liittyvä tekniikka ovat „suurin uhka“ lainvalvontaviranomaisille Euroopassa ja että verkkorikolliset ovat älykkäämpiä käsittelemään laittomasti hankittua kryptovaluutta .

Europol – tietoverkkorikolliset ovat älykkäämpiä

Uudessa Internetin järjestäytynyttä rikollisuutta koskevassa raportissa, nimeltään Internet Organized Crime Threat Assessment (IOCTA) 2020, Europol toteaa, että salausvaluutat „edelleen helpottavat maksuja tietoverkkorikollisuuden eri muodoista“, ensisijaisesti käytetty ransomware ja että tekijät tällaisista rikoksista on kehittänyt käytäntöjään hyödyntääkseen yksityisyyden suojaan suuntautuneita kolikoita ja palveluja viranomaisten välttämiseksi.

Nämä „yksityisyyttä parantavat kolikkokonseptit“, kuten Wasabi ja Samurai, ovat yhä suositumpia laittomien kryptovaluutan käyttäjien keskuudessa, vaikka Chainalysis tykkäävät väittävän pystyvänsä seuraamaan tapahtumia joissakin näistä sekoituspalveluista. Europol toteaa, että kryptovaluutoista on tullut „lunnaohjelmien ja muiden kiristysjärjestelmien oletustoimintatapa“ niiden „luotettavuuden, liiketoimien peruuttamattomuuden ja havaitun nimettömyyden vuoksi“.

Viranomaiset ympäri maailmaa ovat yrittäneet torjua tätä ilmiötä viime kuukausina palkkaamalla lohkoketjuanalyysiyrityksiä yrittämään auttaa heitä seuraamaan yksityisyyttä parantavan tekniikan avulla lähetettyjä varoja.

Laillinen Bitcoin-käyttö kääpiöillä laiton käyttö

Europolin raportti ei kuitenkaan ollut täysin huono uutinen kryptovaluutasta, koska ne paljastivat, että kryptovaluuttojen laillinen käyttö on kasvanut paljon nopeammin kuin laiton käyttö:

Vuonna 2019 valtaosa bitcoin-tapahtumista liittyi sijoitus- ja

kaupankäyntiin, joten huomattavasta väärinkäytöstä huolimatta rikollinen toiminta vastaa vain 1,1% kaikista tapahtumista.

Europolin omien lukujen mukaan tämä tarkoittaa 94,5 prosentin pudotusta vuodesta 2013, jolloin Silk Roadin kaltaiset sivustot olivat ensisijainen salausvaluutan käyttötapa. Bitcoin-kaupankäynti on niin suosittua, että se kääpiö laitonta käyttöä, mikä kannattaa, on erittäin iloinen, kun otetaan huomioon Bitcoinin jatkuva negatiivinen käsitys laajemmassa maailmassa.