Bitcoiner Brock Pierce velger Akon til å kjøre sin presidentkampanje

For ikke lenge siden kunngjorde bitcoin-gründer og tidligere barneskuespiller Brock Pierce at han var ute etter å ta på seg Det hvite hus og potensielt løpe for president i USA. Han har nå en kjent kampanjeansvarlig i Akon, som nylig kunngjorde sine egne planer for en bitcoin-by i Afrika.

Brock Pierce og Akon jobber sammen for å ta Det hvite hus

Årets presidentvalg blir til en av de rareste hendelsene de siste årene. Det virker som de fleste kjendiser er av den oppfatning at det er en enkel ting å løpe etter en stilling i Det hvite hus og å ta kontroll over den frie verden. Bitcoin Trader fra Brock Pierce, vil flere stemmesedler i forskjellige stater ha navnet Kanye West, en musiker og rapper som kunngjorde planene hans om å stille som president for bare noen måneder siden.

Pierce – som fungerer som styreleder for Bitcoin Foundation – har kunngjort at skulle han ta Det hvite hus i november, vil han lage en jevn og oversiktlig liste over cryptocurrency-regelverk som vil være enkle å forstå og følge. Akkurat nå er kryptoområdet fylt til randen med forskrifter som fremdeles ikke gir mye mening for folk, og Pierce ønsker å sikre at noe av forvirringen og belastningen som har såret industrien de siste årene endelig kan spre seg.

Da han diskuterte sin beslutning om å hjelpe Pierce, nevnte Akon:

Jeg har alltid kjent Brock Pierce for å være en standup fyr. Han er en ekte folks person, og han opererer ikke mellom partilinjene.

Akon er først og fremst kjent for sin musikkarriere og lanserer toppfigurer som T-Pain og Lady Gaga. Imidlertid har Akon bevist at han er ganske bitcoin-gründeren selv med nylige planer for en bitcoin-basert by i landet Senegal i Afrika. Byen ville operere gjennom hans cryptocurrency „Akoin“, som ville bli pålagt å betale for alle varer og tjenester i området.

Jon Karas – medgründer og president for Akoin cryptocurrency – forklarte i en uttalelse:

Du kan gå av og på trikken og betale med det kryptorelaterte kortet ditt med et uendelig bit bitcoin eller altcoin. Vår tro er at verktøy og tjenester for blockchain vil være en av de viktigste tingene som vil hjelpe Afrika til å stige det kommende tiåret.

Kan USA bruke en kryptopresident?

Ifølge Akon ville valutaen bidra til å lindre mange av problemene med fiat som brukes på kontinentet. Han sier:

Det kom til et punkt hvor det daglige afrikanske folk ikke engang bruker valutaene lenger. De bruker mobiltelefonminutter og kreditter som en måte å handle for basale varer som produkter.

Akon sier at han vil fungere som sjefstrateg for Pierces kampanje. Til å begynne med planla han selv å stille for president, men bestemte seg senere for å støtte kompisen Brock Pierce.