Bitcoin marknadsvärde testar 760 miljarder dollar på fredag, överstiger Facebook Cap

Slutade året på $ 29111,63, Bitcoin ökade med mer än 300% förra året. Med en vinst på över 40% på lite över en vecka ligger Bitcoin på $ 40,436 vid skrivandet.

Nyligen Bitcoin prissvällning resulterade i att kryptovalutan publicerade ett marknadsvärde högre än det sociala medianätverket Facebook Inc (NASDAQ: FB). Detta gjorde myntet mer värdefullt än alla börsnoterade företag utom de sex bästa: Apple Inc (NASDAQ: AAPL), Saudi Aramco (TADAWUL: 2222), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT), Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN), Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL) (NASDAQ: GOOG) och Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Vid ett tillfälle låg Bitcoin-värdet 766,31 miljarder dollar mellan Tesla och Facebook med marknadsvärden på 804,54 miljarder dollar respektive 759,32 dollar dollar. Detta avslöjades av Bitcoin-miljardären och Gemini-grundaren Cameron Winklevoss.

Slutade året på $ 29111,63, Bitcoin ökade med mer än 300% förra året. Med en vinst på över 40% på lite över en vecka ligger Bitcoin på $ 40,436 vid skrivandet.

Jämfört med fiatvalutor har Bitcoin presterat utomordentligt bra och till och med kort bett Rysslands rubel och Thailands baht. När detta skrivs ligger bitcoin dock på nummer 16 enligt FiatMarketCap.

Nyheten om Bitcoins vinst över Facebook kom dock som goda nyheter för Winklevoss-tvillingarna. Cameron Winklevoss, som hävdar att Mark Zuckerberg stal idén för den sociala nätverksjätten från honom och hans tvillingbror, verkade ta en jab på Facebook i en tweet

Bitcoins rally förväntas pågå en stund längre, särskilt med den amerikanska presidenten Joe Bidens föreslagna stimulanspaket på $ 3T.

Alex Melikhov, VD och grundare av Equilibrium och Cryptosoft stablecoin, hävdar att stimulanspaketet skulle resultera i marknadslikviditet. Detta förväntas ytterligare driva bitcoinpriserna.

Kryptojätten har upplevt en bull run som en följd av de inflationshöjande åtgärder som Federal Reserve och den amerikanska regeringen har varit tvungna att ta till de senaste månaderna för att dämpa den ekonomiska effekten av Covid-19-pandemin.

Detta har i sin tur resulterat i ett ökat intresse för virtuella tillgångar av olika institutioner i ett försök att hitta en säkring mot den resulterande inflationen.